Важна информация за панелните радиатори

Зимата наближава и е време да се замислим относно това по какъв начин ще се отопляваме и не на последно място кой начин ще ни струва най-малко.  Много хора се доверяват на ефективността на панелните радиатори, тъй като те са доказали, че с лекота се справят с бързото затопляне на всяко едно помещения.
Разбира се, големината на панелния радиатор се определя единствено и само от големината на помещението, което ще трябва да отоплява. Нека на първо място да обясним от какво се състои въпросният панелен радиатор. Всъщност основно той се състои от алуминиеви глидери. През последните няколко години те навлязоха на пазара и безспорно доказаха качествата си.
По магазините се предлагат доста различни видове алуминиеви глидери, но искаме да ви дадем един съвет. Разликата между видовете алуминиеви глидери е наистина много минимална. Всъщност тази разлика може да се определени като 5-процентна, което трябва да се съглсите, че няма да повлияе особено много върху ефективността на радиатора, но пък за сметка на това цените на различните глидери варират доста. Поради тази причина препоръчваме да не купувате най-скъпият радиатор с надеждата, че той е най-добрият, просто вземете моделът, който отговаря на вашите изисквания за външен вид и мощност.
Съветваме ви да закупите панелен радиатор с не по-малко от 10 броя глидера. Не забравяйте, че броят им трябва да бъде четен. Също така би било добре да поставите радиатора под прозорец. Както всички знаем, прозорците са основен фактор при изстудяването на помещението и точно заради това, поставяйки радиатор под прозореца, намалявате значително конденза.
Препоръчително е също така температурата на водата, която влиза в радиаторите да не бъде по-висока от 60, 65 градуса. Много хора смятат, че много топлата вода означава и по-добра работа на радиаторите, но 60 градуса е оптималната температура.